“Scandinaviërs zijn heel correct in de handel”

 

Henk Brusse heeft meer dan twintig jaar ervaring als in- en verkoper in Scandinavië. Sinds twee jaar is hij inkoper voor VAEX The Truck Traders, in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Hij zit vaker in zijn auto dan thuis aan de keukentafel, want onderweg: daar gebeurt het!

 

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Als ik zondagavond ik de auto stap, heb ik nog geen idee waar ik die week een auto ga kopen. Ik onderhoud onze contacten in Scandinavië, en daarvoor wil ik mensen fysiek ontmoeten. Ondanks alle mogelijkheden van e-mail en telefoon is dat de enige manier om in te kopen, zeker in deze tijd. Exclusiviteit heb je bijna nergens, het gaat erom dat je op het juiste moment bij iemand aan tafel zit. ‘Volgende week wel even langskomen’ kun je je echt niet permitteren.

 

Waarom denk je dat mensen zaken doen met The Truck Traders?

Omdat ze erop kunnen vertrouwen dat wij de juiste prijs betalen. En omdat we de zaken na een deal supersnel én goed afhandelen. We betalen snel en regelen de verscheping tot in de puntjes. Vooral in Noorwegen zijn de douaneregels complex; die bestaan uit meerdere stappen. Ons team Support & transport heeft er wekelijks mee te maken, en is inmiddels expert op dat gebied. Leveranciers vinden het fijn dat ze op hun kennis en ervaring kunnen bouwen.

 

Wat is er specifiek aan de handel in Scandinavië?

Je ziet vooral 3-assige trekkers en bakwagens met veel pk’s op de Scandinavische markt. Goed uitgevoerde auto’s, met een compleet optiepakket. De jonge trucks zijn populair in heel Europa, en oudere modellen vinden verder weg een nieuwe plek. Scandinaviërs zijn heel correct in de handel: een deal is een deal, zonder problemen achteraf. Ze kiezen voor een zakelijke benadering: écht dichtbij kom je niet snel.

 

De trucks die Henk heeft ingekocht én meer bekijk je via onze voorraad op www.thetrucktraders.nl.