Cowboys? Dat zijn we allang niet meer!

Truck Trader vanaf het eerste uur: onze in- en verkoper Bas Willems. Bijna 20 jaar verbonden aan VAEX, en in 2012 de overstap gemaakt van planner in de veehandel naar verkoper van trucks in Ravenstein. Eerst vanuit een kantoorunit op een kleine parkeerplaats. Tegenwoordig in een modern kantoorpand. En er is nog wel meer veranderd, in al die jaren. Bas vertelt!

 

Hoe heb je The Truck Traders de afgelopen tien jaar zien veranderen?

Tussen 2012 en 2022 zijn we van 3 naar 45 medewerkers gegaan. Een enorme groei! In het begin hield ik me met alle werkzaamheden binnen het bedrijf bezig. Van in- en verkopen tot factureren en afleveren. Tegenwoordig hebben we voor elke taak een aparte afdeling, en houd ik me bezig met het inkopen van nieuwe auto’s en de verkoop van nieuwe en gebruikte trucks. Die taakverdeling is goed en werkt efficiënt. En gelukkig krijgen we nog veel van elkaar mee.

Die korte lijnen vind je belangrijk?

Absoluut! Ik ben trots op ons bedrijf. Maar als je aan mij vraagt of we nog verder moeten groeien, zeg ik: nee. Beter wat er nu staat verder professionaliseren, zodat we er nog meer uit kunnen halen. Nu is iedereen heel erg betrokken bij elkaar. Eén team, één taak. Je ziet wat een collega doet en helpt elkaar mee wanneer nodig. Daarbij is iedereen even belangrijk. We hebben respect voor elkaar en elkaars werk. Als het bedrijf groter wordt, loop je het risico die onderlinge verbondenheid te verliezen.

Wat is er zo leuk aan jouw werk?

De afwisseling. Het klink cliché, maar elke dag is anders. Als ik ’s ochtends begin, weet ik nooit hoe de dag gaat lopen. De ene keer begint de telefoon non-stop te rammelen en de andere keer staan er spontaan veel klanten aan de balie. Of allebei tegelijk, natuurlijk. Dat hoort bij de handel, het onvoorspelbare. En dat houdt het spannend!

En wat is de grote uitdaging?

Gebruikt materiaal verkopen én al je klanten tevreden houden. Elke auto is met een reden aan ons verkocht. Elke auto heeft een eigen verhaal. Natuurlijk staan wij voor kwaliteit, maar als je 2000 auto’s per jaar verkoopt, heb je niet 2000 tevreden klanten. Onze kracht is dat we problemen altijd in goed overleg samen proberen op telossen. Dat lukt omdat we dicht bij onze klanten staan. We luisteren en lossen op. En zo hoort het ook.

Is er nog iets dat mensen moeten weten over The Truck Traders?

Moeilijke vraag. Vroeger, en dan praat ik over de jaren ’80 en ‘90, werden Toon en Leo Govers gezien als de cowboys van de veehandel. We zijn trots op hen en op het verleden, maar die reputatie hebben The Truck Traders voor sommigen nog steeds. Natuurlijk zijn we soms een tikkeltje rebels. Maar sinds een groot aantal jaren is er steeds meer structuur in het bedrijf gekomen. In de handel en in de planning en aansturing. The Truck Traders is een ander bedrijf dan Govers BV vroeger. Alhoewel: de familiaire sfeer hangt er nog steeds, en de meesten van ons houden ook wel van een feestje!