Kent Ottesen: “The Truck Traders en ik, wij snappen elkaar!”

Hij ging zo’n 10 jaar niet op vakantie. Kent Ottesen, de eigenaar van Ottesen Transport uit Odense. De reden? Altijd druk met werk. Maar voor een bezoek aan The Truck Traders maakt hij toch even tijd. Al is het maar om zijn laatste aankoop te bewonderen: een unieke Scania T500.

Ottesen in het kort
Ottesen Transport is een familiebedrijf met bijna 70 jaar geschiedenis. Ooit begonnen als veehandel onder vader Peter en inmiddels veetransporteur met zoon Kent aan het stuur. Kents vrouw Charlotte zorgt voor de administratie en personeelszaken en zoon Frederik (22) rijdt als chauffeur op zijn eigen Scania. Kortom: een gezin met harde werkers én echte truckliefhebbers.

Denken in oplossingen
Kent is een graag geziene klant bij The Truck Traders. En ook andersom is er volop lof en vertrouwen. De meeste zaken lopen via Pim en Bas. En dat is niet voor niets. Kent: “Pim, Bas en ik delen dezelfde mentaliteit. Dat je altijd op zoek moet gaan naar oplossing. Die instelling hebben we overgehouden aan onze tijd in de varkenshandel. Daar moet je wel zo denken, omdat er in die branche altijd iets aan de hand is. En door te denken in oplossingen, kom je ook gewoon het verst.”

 

Wij denken in oplossingen. Dat komt door onze roots in de veehandel.

 

Een unieke truck
Bij Ottesen werken zo’n 70 chauffeurs. Ongeveer de helft van de trucks waarmee zij rijden komt van The Truck Traders, het merendeel met een interieur van BUFFL Customizers. Onlangs kwam daar een waar collectors item bij: een bijzondere Scania T500. Uniek in Denemarken en uiteraard ingekocht door The Truck Traders. Zoon Frederik gaat in de auto rijden, maar ook Kent zelf begint te glimmen als hij over deze auto praat: “Dit is een truck die niemand anders heeft!”

 

Vertrouwen als basis
Sowieso is Scania favoriet bij de familie. Echt lang twijfelen over nieuwe aankopen doen ze niet. Kent: “Ik ben een snelle beslisser. Als ik iets zie wat me bevalt, en de prijs zit binnen de marge die ik in mijn hoofd had, dan koop ik het. Ook omdat ik kan vertrouwen op The Truck Traders. Pim snapt wat ik wil en weet wat er gaande is in de business. Ik kan ervan uit gaan dat hij mij een realistisch aanbod doet. En zo wil ik ook samenwerken, op basis van vertrouwen. Dat je gewoon weet dat het goed zit. Andersom komen er ook trailers mijn kant op, terwijl ik de factuur nog niet eens heb betaald. Dan weet je dat het goed zit!”

 

Ik ben een snelle beslisser. Dat matcht goed met de snelheid van The Truck Traders.

 

Op naar de toekomst
Kent is niet alleen in Nederland voor VAEX The Truck Traders. Na een goed gesprek met VAEX The Livestock Traders is overlegd dat binnenkort twee trucks van Ottesen non-stop voor hen gaan rijden. Zijn er nog meer toekomstplannen? Misschien nog één of twee auto’s erbij kopen. Want voorlopig is er werk genoeg. Aan de andere kant is Kent tevreden met hoe het nu gaat. “Meer auto’s betekent ook meer mensen en meer kans op gedoe. En ik heb nu al geen tijd om op vakantie te gaan!”