Mick Moody

Eigenzinninge Engelsman

die weet wat hij wil

 

Iedereen bij The Truck Traders kent hem én zijn lievelingseten: gehaktballen. Die staan dan ook op het menu als hij langskomt in Ravenstein. Over wie we het hebben? Truckhandelaar Mick Moody. Ruim 30 jaar eigenaar van Moody International in Lincolnshire, aan de oostkust van Engeland. Scania-specialist en -liefhebber in hart en nieren. En inmiddels veel meer dan een goede klant.

 

Mick, hoe heb je The Truck Traders leren kennen?

Dat begon met een bezoek aan Reek, ergens in 2006. Ik had een Scania T-cab gezien op internet, en wilde kijken of die auto iets voor mij was. De truckhandel was voor Pim toen nog bijzaak, naast de veehandel van VAEX. Ik kwam blijkbaar net op een verkeerd moment langs, want Pim had het druk en wond zich nogal op over mijn opmerking dat de kilometerstand niet klopte. Uiteindelijk heb ik de wagen niet gekocht.

 

Niet echt een goede start. Toch kwam je terug?

Jazeker. Ik kwam steeds bij VAEX uit als ik op zoek ging naar mooie Scania’s. En Pim had door zijn eerste optreden toch een positieve indruk op me gemaakt. Ik houd wel van een beetje pit. Deal na deal is het vertrouwen gegroeid. Pim houdt zich aan zijn woord en ik kan hem vertrouwen. Hij gaat geen uitdaging uit de weg en vertelt geen bullshit. Kortom: he has got balls! Ook van Bas krijg ik altijd een duidelijk antwoord als ik iets vraag. Dat dat antwoord niet altijd naar mijn zin is, is weer een ander verhaal. Bij The Truck Traders zijn de zaken gewoon goed geregeld. Daar kan ik van op aan.

 

Er is een stevige basis, en de rest gaat vanzelf.

 

Dat klinkt als een goed huwelijk. Zijn er ook hobbels op de weg?

Pim en ik hebben allebei nogal een explosief karakter. Dat leidt soms tot enorme scheldpartijen om de stomste dingen. Een document dat ontbreekt of een opmerking op een verkeerd moment. Het mooie is dat we elkaar vijf minuten na zo’n heftig gesprek opnieuw bellen, en dan is alles weer oké. Verder snappen Pim en Bas mijn keuzes niet altijd. In het Verenigd Koninkrijk zit het stuur in een vrachtwagen natuurlijk rechts, en daarom weiger ik soms prachtige trucks waarbij het stuur links zit. En ik wil mijn auto’s altijd ophalen of importeren via Ravenstein, en niet via een andere route. Ik heb mijn eigen inkoopstrategie waar ik stellig aan vasthoud. Engelse eigenwijsheid, misschien.

 

Vijf minuten na een scheldpartij is het meteen weer goed.

 

In 2021 kocht je meer dan 40 trucks van The Truck Traders. Heb je een doel voor 2022?

Nee, helemaal niet. Dat is juist het mooie van onze samenwerking: er is een stevige basis en verder zien we wel. We just keep on going. Daarbij volgen we de markt. Of er nu vraag is naar trailers, splinternieuwe Scania’s of used trucks: VAEX The Truck Traders en Moody International vinden altijd een manier om handel te doen. En misschien richten we samen nog eens een bedrijf op. De naam hebben we al: MoodEx. En het doel ook: samen strijden tegen Scania. De arrogantie van dat bedrijf staat ons allebei niet aan. Weer iets waarover we op één lijn zitten!