Nieuwe Noorse inkoper Tom Christian Aasen

Tom Christian Aasen (47) is sinds 1 mei inkoper voor VAEX The Truck Traders in Noorwegen. Als rasechte Noor én vrachtwagenkenner snapt hij de Scandinavisch markt als geen ander. En nog belangrijker: hij heeft de mentaliteit van een topsporter!

Op zoek naar meer uitdaging
Tom Christian woont in de buurt van Drammen. Eerder werkte hij als wagenparkbeheerder voor een Noors transportbedrijf, waar Henk van VAEX The Truck Traders regelmatig auto’s kocht. “Ik zag Henk voor het eerst toen hij op een zaterdag in 5 minuten een truck kocht,” aldus Tom Christian. Daarna kwam hij regelmatig langs, en leerde ik hem steeds beter kennen. De snelheid en daadkracht waarmee hij zaken deed, sprak me aan. Afgelopen zomer ontmoette ik Pim in Oslo. Ik was op zoek naar een nieuwe baan, en zat in een sollicitatieprocedure bij een ander bedrijf. Uiteindelijk kreeg ik die baan, maar koos ik toch voor VAEX The Truck Traders. Vanwege de uitdaging die ik daar zag.”

Ambitieus en gemotiveerd
Uitdaging zoekt Tom Christian niet alleen in het vinden van nieuwe leveranciers en passende auto’s. Ook buiten werktijd zoekt hij zijn grenzen op. Hij is een fanatiek fietser, op verschillende ondergronden. De moeilijke fietsroute van Noorwegen legde hij drie keer af, en dat typeert zijn drive: “Ik houd ervan om doelen te bereiken en succes te hebben. Daarom doe ik dingen die anderen niet doen. Zowel op sportief als zakelijk gebied. Veel Noren zijn gesteld op hun vrije tijd. Ik werk graag, omdat ik daardoor bereik wat ik wil. Die instelling komt goed van pas bij VAEX The Truck Traders.”

“Ik werk graag, want doelen bereiken geeft me een goed gevoel.”

Een goede start
Onlangs heeft Tom Christian kennisgemaakt met zijn collega’s op kantoor in Ravenstein. De komende tijd reist hij vooral rond in het westen van Noorwegen, op zoek naar nieuwe kansen. “Henk heeft al veel contacten, en ik ga op zoek naar andere bedrijven waar ik VAEX The Truck Traders kan introduceren. Ik stap makkelijk binnen bij dealers en transporteurs omdat ik hun taal spreek, de cultuur snap en vaak gedeelde kennissen heb. Mijn doel? Zoveel mogelijk auto’s inkopen. En mezelf op die manier waardevol maken voor de firma. Goede deals maken geeft me een goed gevoel!”

Meer weten over wat wij doen in Scandinavië en daarbuiten? Lees onze Stories!