Het verhaal achter Goverstone

De enige echte Goverstory

Op 1 januari 2024 was daar Goverstone: een nieuwe lijn exclusieve voertuigen, onder de paraplu van VAEX The Truck Traders. Bijzondere trucks, auto’s en motoren, luxe gepresenteerd in een overdekte showroom in Reek. En iets wat nieuw is, roept vragen op. Die eigenaar Pim Govers hieronder zelf beantwoordt in 3 Goverstory’s.

Goverstory 1: hoe is Goverstone ontstaan?
Pim: “Als veehandelaar lag mijn passie al bij de trucks waarin we de dieren vervoerden. Ik ben er nog steeds trots op dat de auto’s van VAEX bekend stonden als de dikste van de snelweg. Maar ook voor een authentieke Scania V8 old timer loop ik warm. Ik houd gewoon van bijzonder. En bijzondere voertuigen kom ik natuurlijk regelmatig tegen, tijdens het inkopen voor VAEX The Truck Traders. Vóór Goverstone ‘verdwenen’ die aankopen tussen de andere trucks in Ravenstein. Dat vond ik zonde. Goverstone is mijn manier om exclusieve voertuigen de aandacht te geven die ze verdienen. Een designerjas koop je toch ook liever bij een persoonlijke boetiek dan in de supermarkt?”

Goverstory 2: wat houdt de extra aandacht in?
Pim: “De Goverstone-collectie wordt luxe gepresenteerd, online en in onze overdekte showroom in Reek. Trucks, auto’s en motoren staan daar droog en warm, goed onderhouden en blinkend van spiegel tot wieldop. Bij elke auto doet het verhaal ertoe: de herkomst, eerdere eigenaren, reparaties, renovaties enzovoort. Daar vertellen we jou alles over als we je persoonlijk rondleiden, en zoveel mogelijk informatie hebben we zorgvuldig gedocumenteerd. Zo weet je precies wat je koopt, en kun je jouw aanwinst extra goed onderhouden. Van elke aankoop maken we een sowieso een bijzonder moment, omdat je natuurlijk niet elke dag zo’n droomvoertuig aanschaft. Daarbij horen leuke extra’s, zoals een ingelijste afbeelding van jouw exceptional en nog veel meer!”

“Het verhaal achter elke auto, dát doet ertoe.”

Goverstory 3: wanneer is een voertuig een Goverstone?
Pim: “Goverstone heeft niets te maken met prijs. Een voertuig hoeft niet duur te zijn om een Goverstone te worden, of van een bepaald type. Alles wat rijdt én uniek is, komt in aanmerking. Omdat het een dikke bak is. Nieuw, of juist een oud type in originele staat. Of een collectors item met speciale opbouw of bijzonder spuitwerk. Net even anders dan de rest. Goverstone is geen merk, meer een gevoel. Vaak zit dat gevoel in het verhaal achter een object. Van een onverwachte ‘barn find’ kan ik weken nagenieten. Elke auto die een Goverstone wordt, koop ik met de gedachte dat hij niet per se verkocht hoeft te worden. Als hij maar past in de collectie en ik er zelf van geniet. Want van elke vrachtwagen word ik blij. Maar van een Goverstone net een beetje meer.”

Meer Goverstone? Bekijk alle exceptionals op www.goverstone.nl. Of maak een afspraak via +31 (0)486 725 110 of info@goverstone.nl.