34 jaar oud. 30 jaar VAEX.

Hij is -op Pim na- het langst verbonden aan VAEX. Da’s best knap op je (bijna) 34e, maar voor hem voelt het heel logisch. “Het is gewoon gaaf wat we hier neerzetten,” aldus Tom. En hij kan het weten, in zijn rol als chauffeur, sales supporter én terreinverantwoordelijke!

 

Wat zijn je eerste herinneringen aan VAEX?
Ik weet nog dat ik vroeger met papa meeging naar Bergharen, biggen en varkens verzamelen voor de export. Papa reed op de vrachtauto voor Leo en Toon en ik ging mee laden. Een jaar of 4 was ik toen. Later ging ik in de basisschoolvakanties met Pim mee, op ritjes door Nederland en Frankrijk. En op mijn dertiende kreeg ik bij VAEX mijn eerste weekendbaan. Samen met opa de garages opruimen, wc’s poetsen en het terrein aanvegen. “Je doet iets goed, of je doet het niet.” Dat leerde ik van hem.

 

Je doet iets goed, of je doet het niet.

 

Wanneer kwam je fulltime in dienst?
Op de middelbare school heb ik mijn betaalde stage bij VAEX gelopen. Daarna bleef het werken trekken, en via de zaak kon ik sneller mijn rijbewijs halen dan via mijn opleiding ROC Transport en logistiek. Een mooie kans! Snel daarna haalde ik mijn vrachtwagenpapieren en heb ik de schoolbanken achter me gelaten. Vanaf mijn achttiende werk ik fulltime als chauffeur bij VAEX. En op 1 januari 2020 stapte ik over van The Livestock Traders naar The Truck Traders.

 

Wat is er leuk aan je werk?
We hebben als team één doel: elke klant de ideale truck bezorgen. En daar draagt écht elke collega aan bij. Ik dus ook. Heel concreet, door foto’s van auto’s te maken en auto’s die binnenkomen te checken. Maar ook door samen met Pim naar Scandinavië te rijden. Hij kan onderweg handel doen, omdat ik rijd. En meestal nemen we allebei een vrachtwagen mee terug. Soms rijden we 3.000 kilometer in een paar dagen, en is wat we inkopen voor we thuis zijn al verkocht. Daar kan ik echt van genieten.

 

Waarom The Truck Traders?
Bij The Truck Traders geven we gas. En niet zo’n beetje ook. Wat anderen niet durven, doen wij wel. Bijvoorbeeld qua inkoop. Als we in een type auto geloven, dan gaan we er helemaal voor. Met alle risico’s die daarbij horen. Dat vind ik gaaf. En verder hebben we echt een ijzersterk team. Dat bestaat uit allemaal verschillende mensen, met ieder hun eigen manieren en werkwijzen. Soms denk ik: “Dat zou ik dus anders doen” en andersom is dat vast net zo. Maar we respecteren elkaar. En het allerbelangrijkste: iedereen heeft zijn neus de goede kant op staan!

 

Tom bewijst het: als je eenmaal bij ons werkt, wil je nooit meer weg! Dus grijp die kans, want we hebben een aantal héle leuke vacatures openstaan. Check https://thetrucktraders.nl/contact/vacatures