Een deal sluiten in het café? In België wel!

Roland Iterbeke werkte tot 2002 als veetransporteur voor VAEX The Livestock Traders. Toen hij zijn zaak verkocht, begon hij als inkoper voor VAEX The Truck Traders. Inmiddels gaat hij elke week voor ons op pad, in België en Noord-Frankrijk,

 

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Ik koop auto’s in België en breng die naar Nederland. Vooral trekkers en bakwagens, soms een veewagen. Verkochte auto’s neem ik mee terug naar de havens in Antwerpen, Zeebrugge of Noord-Frankrijk. Ik heb een groot netwerk dat bestaat uit relaties van vroeger: veehandelaren, maar vooral zelfstandige transporteurs. Daarom is zaterdag voor mij de drukste inkoopdag: door de week is iedereen natuurlijk onderweg.

 

Wat is er specifiek aan de handel in België?

Vraag en aanbod verschillen niet van Nederland. Maar een Belg doet over het algemeen wat langer over een beslissing dan een Nederlander. Nederlanders handelen kordater. Leuk aan België: daar regelt men vaak iets aan de eettafel of in een café. Onder het genot van een Belgische pint, of een goede biefstuk. In Nederland is het vaak wat zakelijker, en kom je niet verder dan kantoor.

 

Wat is jouw inkooptactiek?

Ik kijk nooit op internet. Mensen bellen mij, ik rijd naar het adres toe en kijk een auto aan. Dat vind ik belangrijk. Op een foto ziet elke auto er goed uit. Wat niet op beeld mag, komt niet er niet op. De auto’s die ik inkoop heb ik bijna allemaal in het echt bekeken. Daarbij: de trucks van tegenwoordig zijn zo gevoelig. Om het minste of geringste geven ze een foutmelding. Ik ben er graag zelf bij om dat soort dingen te checken.

 

Wat weten klanten nog niet van jou?

Dat ik naast mijn werk voor VAEX The Truck Traders ook buschauffeur ben? Een logische stap, na jarenlang gereden te hebben als transporteur. Thuiszitten is niets voor mij, en in de bus geniet ik óók van het besturen van een grote machine. En nog mooier: ik maak heel veel mensen blij met een veilige rit van a naar b!