“Ik wil me veel meer focussen op de handel.”

Pim Govers over zijn toekomstplannen

“Na ruim 10 jaar gebouwd te hebben aan The Truck Traders staat er een prachtig bedrijf. Waarom prachtig? Natuurlijk vanwege ons team, met veel medewerkers die al jarenlang bij ons werken. In de sales en bij support, transport, finance en in de werkhal. Verder hebben we een groot aantal vaste relaties, zowel aan de in- als de verkoopkant: leveranciers en afnemers in Europa en over heel de wereld. Ook dat maakt mij trots. En zet me tegelijkertijd aan het denken over de toekomst.

 

Er komt een plek vrij

Elk jaar verkopen we zo’n 1750 tot 2000 trucks met een relatief klein team. Dat is een hele organisatie en het veranderen van de markt maakt het een uitdaging om dit aantal vast te houden. Zelf voel ik me in een periode als deze juist als een vis in het water. Mijn kracht is handel doen, óók als de markt wat moeilijker is. Onderweg zijn, nieuwe kansen zoeken, kort op de bal zitten, relaties meekrijgen in mogelijkheden en nieuwe ideeën bedenken: laat dat maar aan mij over! Op kantoor loopt het zelfs beter als ik lekker onderweg ben.

 

Daarom is mijn plan om zelf volle bak de handel in te duiken en andere nieuwe mogelijkheden te verkennen. Natuurlijk zonder mijn zeskoppige salesteam in de steek te laten. Want zij hebben wél iemand nodig als direct aanspreekpunt, coach en kartrekker. Iemand die kan meedenken over dagelijkse salesdingen én overzicht houdt over het grote geheel. Die cijfermatig analyseert hoe de handel loopt. Hoe het zit met de voorraad. En hoe in- en verkoop daarop in kunnen spelen. Iemand die het salesteam kan motiveren, inspireren en sturen. En die op managementniveau meedenkt over het verbeteren van salesprocessen, inclusief de invloed daarvan op andere afdelingen.

 

Pim maar dan anders

Zelf heb ik altijd moeite met exacte functietitels en niveau-eisen. Het gaat er mij vooral om dat deze nieuwe persoon een aantal eigenschappen heeft die ik wat minder bezit. De rust en het geduld om collega’s dingen uit te leggen en verder te helpen. Het vermogen om structuur aan te brengen, om zo ons bedrijf nog sterker te maken. Aan de andere kant hoop ik dat deze persoon ook wél een beetje op mij lijkt. Dat diegene kan denken vanuit een managementperspectief. Vanuit samenwerking, efficiëntie en de wil om het grote geheel beter te maken. En vanuit een ongekende drive, want ‘nee’ kennen we bij The Truck Traders niet!

 

Als ik zo iemand kan besmetten met het VAEX-virus (ook wel: ’t gas erop-virus), dan krijgt diegene daar in mijn ogen een fantastische baan voor terug. Mogelijk zelfs meer dan ‘gewoon’ een baan, want qua verantwoordelijkheid en manier van samenwerken zijn er volop mogelijkheden. Sowieso ga je meer doen dan alleen cijfers analyseren en leidinggeven. Zelf mee handel doen is essentieel om aan te voelen wat er speelt in de markt. Net als het bezoeken van klanten, om binding te krijgen met ons vaste netwerk waar ik zo trots op ben. Verder denkt deze persoon op managementniveau mee over strategieën voor de toekomst, en sparren we samen over dingen die beter kunnen. Dat wordt interessant, want over het algemeen heb ik een vrij sterke mening. Maar juist daarom kijk ik uit naar iemand die op basis van gezond verstand, logica én kennis van de truckbranche een frisse blik brengt en tegengas kan geven.

 

Iemand die overzicht houdt, collega’s vooruit wil helpen en mij tegengas kan bieden!

 

Elke dag beter

Mijn doel voor The Truck Traders is niet per se groeien in aantallen. Wel sterker worden als bedrijf, efficiënter werken en meer rendement behalen. Met de 30 medewerkers van The Truck Traders en het team van BUFFL Customizers de familiecultuur binnen ons bedrijf behouden, en tegelijkertijd maximaal presteren. Ik geloof dat ik me daarvoor meer moet kunnen focussen op de handel. En dat iemand heel gelukkig kan worden op de plek die daardoor vrijkomt. Iemand die zich herkent in de combinatie mensen-mens én strategisch sales-expert. En die de rol op zich kan nemen van kartrekker binnen het salesteam en sparringpartner op managementniveau.

 

Samen geld verdienen, vanuit onze passie voor truckhandel. En tegelijkertijd plezier maken binnen een laagdrempelige familiecultuur waar iedereen zich maximaal kan ontwikkelen, als je die kans zelf maar grijpt. Bij een bedrijf dat zelf ook maximaal investeert in de nieuwste ontwikkelingen. Dat is in drie zinnen de samenvatting van wat we bij The Truck Traders al zo’n 10 jaar doen. Waar we ook de komende jaren voor gaan. En waarvoor we iemand nodig hebben zoals ik hierboven heb beschreven.

 

Begint er bij jou iets te borrelen en te bruisen als je dat hoort? Dan stuur me vooral een WhatsApp, via 06 53 69 65 71. Want dan is het voor ons allebei zeker de moeite waard om eens verder te praten.”

 

Pim

 

Meer weten over de visie van Pim en zijn 25 ervaring in de handel? Zijn ondernemersverhaal lees je hier.