Samenwerking met Cargo International

Een truck in- of verkopen is één. Het vervolg is minstens zo belangrijk, want na elke deal volgt een berg papierwerk. The Truck Traders regelen álles, van documentatie tot kentekenplaten, samen met Cargo International uit Apeldoorn. En dat betekent: korte lijnen tussen support manager Rob Buhre en Cargo-adviseur Niek Westerik. Zodat klanten onbezorgd en snel de weg op kunnen!

Betrokken vanaf het begin
De samenwerking met Cargo International begon met de start van The Truck Traders in 2012. Sindsdien is Niek het vaste aanspreekpunt, inmiddels samen met collega Waldrick Roelofsen. Niek heeft The Truck Traders zien groeien van 2 naar zo’n 40 medewerkers, en vanuit zijn eigen expertise waardvolle bijdragen geleverd.

Niek: “Ik weet nog dat ik zo’n zes geleden bij The Truck Traders langskwam en medewerkers op kantoor bezig waren om één voor één letters en cijfers op een lege kentekenplaat te plakken. Al die losse stickers lagen door elkaar in een grote koffer. Ik zei: ‘Wat doen jullie? Je kunt de opdruk voor die kentekenplaten ook gewoon printen! Dat is in 5 seconden gebeurd.’ Dat was een eyeopener! Sindsdien staat de koffer op zolder. En mocht ik vaker langskomen!”

 “Klanten van The Truck Traders kunnen snel de weg op, met de juiste documenten.”

Cargo online dienstenapp
Inmiddels zijn we heel wat jaren én ontwikkelingen verder. De afdeling support & transport gebruikt dagelijks de Cargo-dienstenapp: een digitaal platform waar Rob zelf alle RDW-diensten en im- en exportzaken kan organiseren. Trucks vrijwaren en overzetten naar de bedrijfsvoorraad. Een groene kaart regelen, of een douanedocument. Vroeger lagen er daarvoor dikke handleidingen op kantoor, nu spreekt het platform voor zich. Het is duidelijk, overzichtelijk en héél belangrijk: het werkt altijd!

Rob: “Het online platform was voor ons de reden om met Cargo samen te gaan werken. Dat werkt tot op de dag van vandaag perfect. Binnen 5 minuten heb ik een groot deel van de documenten in mijn mail. En als ik bel met een vraag, gaat er meteen iemand voor me aan de slag. Mede daardoor hebben wij alle documentatie razendsnel in orde voor onze klanten.”

Niek: ”Jullie hebben zelf heel veel kennis in huis én een uitgebreid netwerk. Dat, in combinatie met de online ondersteuning door Cargo werkt heel goed. Ik kom één of twee keer per jaar langs om even af te stemmen. Maar eigenlijk loopt alles als een geoliede machine.”

Continu in beweging
Een succesvolle samenwerking, dat mag duidelijk zijn. Ook omdat de mentaliteit aan beide kanten hetzelfde is: niet stilzitten, maar doorpakken! Snel schakelen, dingen oplossen én constant scherp zijn op nieuwe mogelijkheden voor de toekomst.

Rob: “Achter de schermen werken we aan een eigen systeem voor de binnendienst. Dat systeem zouden we graag koppelen aan Cargo, zodat we gegevens maar één keer in hoeven te voeren. En douanedocumenten en groene kaarten met één druk op de knop kunnen afdrukken. Dat zou nog meer tijdwinst opleveren, zodat onze klanten nóg sneller de weg op kunnen.”

Niek: “Die optie gebruiken enkele klanten al. Dus: gaan we regelen! Wanneer bel je me?”

Dit is Cargo International
Een dienstverlenend familiebedrijf, opgericht in 1997 en gevestigd in Apeldoorn. Verzorgt internationaal transport en alle administratieve verplichtingen die horen bij het importeren en exporteren van voertuigen en andere goederen. Expert op het gebied van douanedocumentatie, overschrijvingen en exportverzekeringen en met 60 medewerkers en 3000 online klanten in heel Nederland een belangrijke speler in de markt. Meer weten? www.car-go.nl