Van Nederland naar Noorwegen en terug. Zó doen wij dat!

Het verhaal van de rode Torpedo

Eerlijk is eerlijk: een Scania Torpedo is voor menig chauffeur een droom om in te rijden. En dan is deze rode ook nog eens een héél dik exemplaar. Een parel én een ingewikkeld geval om te importeren en op kenteken te krijgen. Maar laat dat maar aan ons over!

Na jaren trouwe dienst bij de Nederlandse firma Duopak kwam deze Torpedo in 2010 terecht bij Espen Melby in Skotterud, Noorwegen. Pim Govers ontdekte de auto ruim 10 jaar later, in augustus 2023. “Die moeten we hebben,” zei zijn truckershart. Maar dat bleek moeilijker dan verwacht. Er waren geen kentekenpapieren, geen douanedocumenten: niks!

Vanaf dat moment kwam de Torpedo onder de hoede van Rob Buhre: manager support & transport bij VAEX The Truck Traders. “Gaan we regelen,” zei hij. “Dit komt goed.” De eerste stap was het achterhalen van de douanedocumenten van 10 jaar geleden. Dat werd een grondige zoektocht, samen met een douaneagent. Toen het uiteindelijk gelukt was, haalde Pim de Torpedo zelf op.

Regelen en organiseren
Eenmaal in Nederland, moest de truck gekeurd worden door de RDW. Zij hadden geen gegevens meer, omdat de export van het voertuig zo lang geleden was. En Scania zelf kon ook geen informatie leveren. Dus maakte Rob een afspraak bij Scania Roosendaal, om te laten controleren of de originele onderdelen nog aanwezig en in orde waren.

“Het moeilijke mogelijk maken. Dat maakt mijn werk zo leuk!”

Oktober 2023: alle papieren binnen en groen licht om bij het RDW een kenteken aan te vragen. Met een positief resultaat! Vanaf deze maand staat de Torpedo klaar voor een Nederlandse liefhebber die er zó in kan wegrijden, met al het papierwerk dik in orde. Missie geslaagd!

Lastig is juist leuk
Rob: “Ik krijg er een kick van om me in een truck vast te bijten en alles uit te zoeken. Om oplossingen te vinden en het moeilijke mogelijk te maken. Verder ben ik er trots op dat collega’s op mijn mening vertrouwen. Als ik zeg dat het transport goed komt, is dat vaak het laatste zetje om een auto te kopen. Zo maken we samen succesvolle verkopen waar. Ook in lastige gevallen.”