Wouter en Roy: winnaars van de decibellen contest

Ronkende motoren en brullende uitlaten! Zo vatten we zaterdag 9 oktober het beste samen. Op deze zonnige dag kwamen 12 chauffeurs samen bij The Truck Traders in Ravenstein, voor een nieuwe editie van de decibellencontest van V8power. Met Roy Tielemans van The Truck Traders in een Scania 164 580 als trotse winnaar!

 

De gouden tip

Na een rijdende en een stilstaande meting en de onthulling van de unieke V8power-truck , was het tijd voor de prijsuitreiking. Voor The Truck Traders zat Roy Tielemans achter het stuur van een Scania 164 580. Een half uur voor de wedstrijd wist hij nog van niks. “Ineens werd ik gebeld door een collega of ik wilde rijden,” vertelt hij. Een mooie kans, die hij natuurlijk pakte. Last minute kreeg hij tips van monteur Wouter. “Gas geven, gas los, en het pedaal op het juiste moment weer indrukken. Zodat je de uitlaat extra hoort klapperen. En dat is gelukkig gelukt.”

 

Toen ik in de top 5 stond, wist ik in ieder geval dat ik maandag terug mocht komen. 

 

Teamwork

Dat is zeker gelukt! Tijdens de prijsuitreiking werden de scores opgenoemd, van positie 12 tot aan de nummer 1. “Toen ze bij nummer 5 waren dacht ik: ‘Nu mag ik in ieder geval maandag terugkomen’,” lacht Roy. Maar tot zijn grote vreugde werd zijn naam daarna nog steeds niet genoemd. Uiteindelijk bleek hij de winnaar te zijn, met 0,1 decibel verschil met de nummer 2. Op zijn score van 257,8 decibel is hij terecht trots. Maar hij deelt de eer meteen met collega Wouter. “Want die heeft als monteur van het uitlaatsysteem een topprestatie geleverd!”

 

Het uitlaatsysteem

Wouter licht graag een tipje van de sluier op over zijn geheime wapen. Voor het uitlaatsysteem van de winnende Scania 164 580 gebruikte hij een 129 mm rvs uitlaatklep, 15 114 mm rvs lasbochten en 5 meter 114 mm rvs buizen. De originele maat van de uitlaat is 129 mm, maar deze bracht hij terug naar 114 mm om de druk in de uitlaat te verhogen. Aan het einde plaatste hij een sierstuk dat uitloopt naar 150 mm, voor een luchthoorneffect. De bochten in de uitlaat dempen de lage brom en zorgen dat de klappen overheersen. De lengte van de buis vormt hiervoor een perfecte klankkast.

 

Alleen maar mooieprojecten

Wouter en Roy leverden allebei een deel van hun vrije dagen in om puur voor de hobby deze Scania extra dik op te bouwen. Het materiaal kregen ze van Pim – eigenaar van The Truck Traders- als blijk van waardering. De tijd en energie die ze erin hebben gestopt, maakt de overwinning extra mooi. En goed om te horen: “Deze auto was een gaaf project, maar eigenlijk bouwen we bij The Truck Traders alleen maar vette dingen. Geen auto die we afleveren is hetzelfde.” Mooi gesproken, mannen. En gefeliciteerd met jullie prestatie!

 

Ook als monteur bij The Truck Traders werken aan vette projecten? Check onze vacatures via Zin om samen gas te geven? | VAEX The Truck Traders